Sheryl Crow: I Feel Happy (1995)

1995 var Sheryl Crow inte bara Amerikas älskling utan även Japans. Det framgår ganska tydligt på den här roliga bootlegen med inspelningar från Liquid Room i Tokyo. Det finns säkert hundra olika bootlegs från den evighetslånga turné som följde efter succéskivan Tuesday Night Music Club, men den här sticker ut, inte bara på grund av alla udda låtar. Det är också en intressant länk mellan den första och den andra skivan, inspelad mitt under en infekterad strid med gamla bandmedlemmar och kort innan den så livsviktiga andra skivan där en ny mer självständig Sheryl Crow trädde fram.
     Konserten gungar igång med Leaving Las Vegas och det låter nästan som att det är inspelat i någons vardagsrum. Bandet är avslappnat och tillbakalutat och det är stundtals lite slarvigt och slaffsigt. Sheryl låter sådär härligt oengagerad som hon ibland kan göra fast hon inte är det, publiken applåderar prydligt och Sheryl skojar och pratar japanska mellan låtarna. Det bjuds på ett antal nya låtar som aldrig hamnat på någon skiva, t.ex I Feel Happy (ej att förväxlas med Keith Richards Happy som också spelades flitigt, men inte här) och Coffee Shop (känns halvfärdig) liksom tidiga versioner av de egna Love is a Good Thing och Hard to Make a Stand, två låtar som vid tidpunkten också var outgivna. Man leker sig dessutom igenom några väl valda covers, Keep on Growing (Derek and the Dominos), I’m Gonna Be a Wheel Someday (Fats Domino) och D’Yer Mak’er (Led Zeppelin) med dragspel.
     Mest spännande är nog ändå det nya långsammare arrangemanget på hitlåten All I Wanna Do. Det är knappt man känner igen låten, omformad som den är till någon slags blues på valium. Det låter som att Sheryl sitter djupt nersjunken i en stor fet soffa och pratsjunger. Vilket hon kanske gör också, man verkar ha haft en hel del möbler på scenen. För säkerhets skull spelar man senare låten en gång till i den mer kända versionen, precis som de bekanta hitsen som Run Baby Run och Strong Enough. Hög charmfaktor alltså, och ett utmärkt komplement till Tuesday Night Music Club som alla självklart redan har. "Some of these bootleggers, they make pretty good stuff", som Bob Dylan sa.